• 30 maart 2021

Yentl en de Boer winnen opnieuw Annie M.G. Schmidtprijs

De dames winnen de Annie M.G. Schmidtprijs 2020 voor het lied Het is begonnen. Dat is maandagavond bekendgemaakt in Kunststof op NPO Radio 1. Het is de tweede keer dat zij de onderscheiding voor het beste theaterlied krijgen. In 2014 wonnen zij met Ik heb een man gekend.

De jury onder leiding van Jacques Klöters prijst de kwaliteit van Het is begonnen: “Een lied dat muzikaal uitzonderlijk mooi is, goed in elkaar zit, een briljant uitgangspunt heeft. Het wilde een antwoord zijn op een bekend lied en het werd een klein kunstwerk.”

WhatsApp Image 2021-04-05 at 17.16.11
  • 1 maart 2021

Yentl en de Boer opnieuw genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs

Met het nummer Het is begonnen zijn Yentl en de Boer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2020!

De jury schreef het volgende: ‘Een lied dat muzikaal uitzonderlijk mooi is, goed in elkaar zit en een briljant uitgangspunt heeft. Het wil een antwoord zijn op het bekende lied Het is over en werd zelf een klein kunstwerk.’

Yentl en de Boer mochten de prijs in 2014 ook al mee naar huis nemen voor het nummer Ik heb een man gekend.

De uitreiking zal eind maart 2020 plaatsvinden.

  • 23 februari 2021

Stephanie Louwrier brengt speciaal eerbetoon aan het dansen

Stephanie Louwrier blijft nummers over het gemis van dansen maken, net zo lang we weer massaal mogen hossen! Vandaag releast zij haar single met videoclip Ooit gaan we samen dansen, haar eerbetoon aan het dansen.

Cover-DeKampvuursessiesEP-min-800x800
  • 21 december 2020

Yentl en de Boer brengen EP uit!

Een EP met drie liedjes om iedereen door de donkere dagen heen te helpen. Samen met muzikanten Laurens Joensen (gitaar) en Remco Sietsema (accordeon) proberen ze een warm vuurtje door je speakers te duwen.

  • 24 december 2020

De Laatste zweef

Stephanie Louwrier heeft samen samen met onder andere Huub van der Lubbe, Loes Luca, Hadewych Minis, Kiki Schippers en Lucretia van der Vloot meegewerkt aan de videoclip De Laatste Zweef. Het nummer, geschreven door Jan en Keez Groenteman, laat zien waarom De Parade moet blijven bestaan. Steun daarom de Parade!

Stephanie Louwrier 4
  • 1 december 2020

Stephanie in De Grote 'Jezus red ons AUB' Kerstshow

Stephanie Louwrier, speelt samen met Peter van Rooijen, Tim en Wart Kamps de De Grote 'Jezus red ons AUB' Kerstshow in De Kleine Komedie in Amsterdam. De voorstelling was eind december exclusief online te zien.

  • 30 augustus 2020

4 sterren voor
Yentl en de Boer

"Het oude werk van het muzikale duo Yentl en de Boer krijgt anno 2020 een nieuwe lading", aldus De Volkskrant geschreven naar aanleiding van De Kampvuursessies in Carré in augustus 2020.

Scroll Up