• 4 mei 2022

Yentl en de Boer schrijven speciaal lied voor Theater na de Dam

Yentl en de Boer maken dit jaar deel uit van Theater na de Dam in de televisie-uitzending Vuur van de Vrijheid. De dames schreven speciaal een lied: Het Juiste Pad, met op pedal steel guitar David Gram. Het lied is geïnspireerd op het verhaal van de oma van Christine’s moeder. 

delamar-festen-scènefoto-6
delamar-festen-scènefoto-2
 • 9 maart 2022

Stephanie Louwrier te zien in Festen

Stephanie Louwrier is vanaf maart 2022 te zien in het toneelstuk Festen, naar de gelijknamige filmklassieker van Thomas Vinterberg. De film uit 1998 won maar liefst 27(!) prijzen, waaronder op het beroemde filmfestival van Cannes.


Festen 
slaat in als een bom. In het stuk komt een familie bijeen voor de verjaardag van een vader, als plots de verloren zoon opdraaft. Tijdens het diner houdt hij een onvergetelijke speech, die het familiediner in een klap verandert in een slagveld. In het aangrijpende verhaal gaan humor en drama hand in hand. Emoties vliegen werkelijk alle kanten op.

 

Stephanie is in Festen samen te zien met Maartje van de Wetering, Bas Hoeflaak, Peter Heerschop, Vincent Croiset, André Dongelmans, Viggo Waas

 • 22 september 2021

Stephanie Louwrier gaat in première met nieuwe voorstelling: Show must go on

Show must go on is een muzikale, taboedoorbrekende, humoristische, sexy en persoonlijke one woman show met muzikant Christiaan Verbeek aan het hoofd van de knoppen. Woensdag 22 september ging de voorstelling in première in Theater Bellevue en ontving lovende recensies in onder andere Volkskrant en Parool. Nu te zien door het hele land.

stephanie 560x840 13
Yentl en de Boer De Serie
 • 5 september 2021

Yentl en de Boer De Serie te zien op Npo

'Yentl en de Boer de Serie' de vierdelige muzikale comedyserie van Yentl en de Boer is vanaf zondag 5 september 2021 iedere zondag rond 22.15 te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Beluister ook de speciale Spotify afspeellijst met alle nummers gebruikt in de televisieserie.

 • 22 juli 2021

Stephanie louwrier met nieuwe voorstelling op de parade

Wat doe je als op alles geproost moet worden en het feest der feesten aanbreekt? Stephanie Louwrier besluit op dat moment te stoppen met drinken. Terwijl de rest van de wereld teruggrijpt naar het oude normaal, gaat Stephanie op zoek naar een nieuw normaal. In deze persoonlijke, uitzinnige en muzikale one woman show onderzoekt Stephanie met een goede dosis zwarte humor hoe je het leven kan vieren met een cola in je hand, waarom we zo graag willen verdoven en of dat nou echt zo slecht is. In een arena waar alles kan gebeuren gaat Stephanie als een vechtmachine de strijd aan met haar verslavende talent om overal een feestje van te maken. 

 

Show must go on is een muzikale, taboedoorbrekende, humoristische, sexy en persoonlijke one woman show met muzikant Christiaan Verbeek aan het hoofd van de knoppen. Een feest zonder laatste ronde. Een show zonder tijdslot.

 

Show must go on is nog te zien op de Parade Utrecht en Amsterdam waarna de voorstelling op tournee gaat door het land.

Beeld: Hilde Harshagen
Beeld: Hilde Harshagen
foto: Ivo van der Bent
 • 20 juli 2021

Yentl en de Boer komen met eigen televisieserie

Het prijswinnende cabaret­duo start deze week met de opnames van de komische televisieserie Yentl en de Boer de Serie.

 

De serie bestaat uit een mix van het beste materiaal uit hun theater­voorstellingen en speciaal voor het televisie­programma geschreven gloednieuwe sketches en liedjes.

 

Yentl en de Boer de Serie wordt geregisseerd door Nina Spijkers en is een co-productie van BNNVARA en Yentl en de Boer. Gastrollen zijn er voor onder meer Theo Maassen, Susan Visser, Freek Bartels en Yannick van de Velde.

 

Yentl en de Boer de Serie is vanaf 5 september vier zondagen om 22.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

 • 30 maart 2021

Yentl en de Boer winnen opnieuw Annie M.G. Schmidtprijs

De dames winnen de Annie M.G. Schmidtprijs 2020 voor het lied Het is begonnen. Dat is maandagavond bekendgemaakt in Kunststof op NPO Radio 1. Het is de tweede keer dat zij de onderscheiding voor het beste theaterlied krijgen. In 2014 wonnen zij met Ik heb een man gekend.

De jury onder leiding van Jacques Klöters prijst de kwaliteit van Het is begonnen: “Een lied dat muzikaal uitzonderlijk mooi is, goed in elkaar zit, een briljant uitgangspunt heeft. Het wilde een antwoord zijn op een bekend lied en het werd een klein kunstwerk.”

WhatsApp Image 2021-04-05 at 17.16.11
 • 1 maart 2021

Yentl en de Boer opnieuw genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs

Met het nummer Het is begonnen zijn Yentl en de Boer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2020!

De jury schreef het volgende: ‘Een lied dat muzikaal uitzonderlijk mooi is, goed in elkaar zit en een briljant uitgangspunt heeft. Het wil een antwoord zijn op het bekende lied Het is over en werd zelf een klein kunstwerk.’

Yentl en de Boer mochten de prijs in 2014 ook al mee naar huis nemen voor het nummer Ik heb een man gekend.

De uitreiking zal eind maart 2020 plaatsvinden.

 • 23 februari 2021

Stephanie Louwrier brengt speciaal eerbetoon aan het dansen

Stephanie Louwrier blijft nummers over het gemis van dansen maken, net zo lang we weer massaal mogen hossen! Vandaag releast zij haar single met videoclip Ooit gaan we samen dansen, haar eerbetoon aan het dansen.

Cover-DeKampvuursessiesEP-min-800x800
 • 21 december 2020

Yentl en de Boer brengen EP uit!

Een EP met drie liedjes om iedereen door de donkere dagen heen te helpen. Samen met muzikanten Laurens Joensen (gitaar) en Remco Sietsema (accordeon) proberen ze een warm vuurtje door je speakers te duwen.

 • 24 december 2020

De Laatste zweef

Stephanie Louwrier heeft samen samen met onder andere Huub van der Lubbe, Loes Luca, Hadewych Minis, Kiki Schippers en Lucretia van der Vloot meegewerkt aan de videoclip De Laatste Zweef. Het nummer, geschreven door Jan en Keez Groenteman, laat zien waarom De Parade moet blijven bestaan. Steun daarom de Parade!

Stephanie Louwrier 4
 • 1 december 2020

Stephanie in De Grote 'Jezus red ons AUB' Kerstshow

Stephanie Louwrier, speelt samen met Peter van Rooijen, Tim en Wart Kamps de De Grote 'Jezus red ons AUB' Kerstshow in De Kleine Komedie in Amsterdam. De voorstelling was eind december exclusief online te zien.

 • 30 augustus 2020

4 sterren voor
Yentl en de Boer

"Het oude werk van het muzikale duo Yentl en de Boer krijgt anno 2020 een nieuwe lading", aldus De Volkskrant geschreven naar aanleiding van De Kampvuursessies in Carré in augustus 2020.